Mijn website is niet bereikbaar?

Het is natuurlijk super vervelend als je website niet meer te bereiken is. Echter kan dit meerdere oorzaken hebben. Om mogelijke problemen uit te sluiten leggen we je graag uit wat je zelf kunt doen om te testen wat er aan de hand is en of dit enkel bij jou speelt of ook bij andere bezoekers.

 

Domeinnaam is geparkeerd

Je ziet de melding "Domeinnaam is geparkeerd" staan nadat je je domein verhuisd hebt. Opzich is dat geen probleem en valt dat heel snel op te lossen. Wat je nog moet doen is je domeinnaam koppelen aan je webhosting pakket. We willen jou in dit geval vriendelijk vragen een ticket naar support te sturen. Zij zullen jouw domeinnaam koppelen aan uw account.

 

Apache is functioning normally

Als je de melding "Apache is functioning normally" te zien kijgt betekent het dat je je domeinnaam nog niet aan DirectAdmin toegevoegd hebt.

Mijn site is volledig onbereikbaar

Als je helemaal geen melding krijgt en je site dus volledig offline is kan dit ook meerdere redenen hebben. Het klinkt stom maar check of het aan jouw kant ligt via de volgende "is it up" checker: https://isitup.org. Wanneer hier wordt aangegeven dat de site online is ligt het probleem helaas bij jou intern. Controleer daarom je internetverbinding.

Mocht je de melding krijgt dat de site volledig offline is, is het verstandig na te gaan of je recent je domeinnaam verhuisd of geregistreerd hebt. Wanneer je je domein pas sinds kort geregistreerd hebt duurt het gemiddeld 6-8 uur (maximaal 24 uur) voordat deze zal linken naar onze servers. Mocht je je domein verhuisd hebben kan het zijn dat je vergeten bent de verificatiemail te bevestigen. 

Wanneer geen van bovengenoemde situaties het geval zijn kan het zijn dat wij helaas met een storing kampen. Check onze "help" pagina voor een service bericht om te zien of er een storing is.

Mocht jou storing nog niet bekend zijn bij ons stuur dan onder de categorie "Storing" een ticket naar onze support. Zij zullen met spoed naar de situatie kijken.